Vigtigheden af at kende udbetalingsdatoen

Kender du ikke datoen for, hvornår du får udbetalt dine penge, kan det have konsekvenser. Læs her, hvorfor du bør kende din udbetalingsdato.

Du har måske før stået i den situation, at dine regninger er dukket ind ad brevsprækken før pengene har stået på kontoen. Og hvad gør man så, for regningen skal betales, hvis ikke man vil have pålagt rykkergebyrer eller andre omkostninger.

Med andre ord er det vigtigt, at man er i stand til at holde styr på udgifter og indtægter. En del af dette er at vide, hvornår ens løn, SU eller overførselsindkomst står på ens konto.

Konsekvenser ved at tage fejl

Det er ikke noget, man tænker over i dagligdagen, men det kan faktisk godt have konsekvenser ikke at have styr på, hvornår man har penge stående på sin konto.

Problemet opstår, hvis man pludselig skal betale nogle penge, som man troede, man havde, men som man ikke har alligevel. Det resulterer i, at man ikke kan betale sine regninger, og det kan der være følgende konsekvenser ved:

  • Du risikerer at få lagt rykkergebyrer eller andre omkostninger på sin regning.
  • Du bliver måske nødt til at låne penge af banken, for at kunne betale regningen.
  • Du må aflyse den begivenhed, dine penge skulle gå til.

Sådan undgår du at komme i klemme

Her på Lønudbetaling.dk har vi samlet en oversigt over, hvornår dine penge bliver udbetalt. Derfor kan du allerede nu skrive det ind i din kalender, hvornår dine penge står på kontoen.

Nu ved du, hvornår du har penge til rådighed. Det næste, du skal gøre, er at danne dig et overblik over dine regninger. Når du får regningerne, er det vigtigt, at du skriver seneste betalingsdato ind i din kalender. På den måde kan du altid se, hvornår en regning skal betales, hvilket gør det lettere at holde styr på.

Den første dag i hver måned bør du lægge alle dine udgifter og indtægter sammen, for på den måde at se, hvor mange penge du har til rådighed til forbrug.

Regning men ingen penge?

Hvis du er så uheldig at komme i den situation, at du modtager en rykker på en regning, men at din løn først kommer eksempelvis om en uge, kan du gøre det, at du kontakter din bank for at høre, om de kan give dig et bevilget overtræk, således at du er i stand til at betale din regning.

Det er ikke sjovt at skulle låne penge til en regning, men det kan skåne dig for rykkergebyrer, hvilket i sidste ende kan sende dig til inkasso, såfremt dine regninger ikke bliver betalt.