A-kasse for selvstændige

Er du selvstændig? Så ville det måske være en god idé at melde dig ind i en a-kasse, så du er sikret løn, hvis du skulle ske at blive arbejdsløs.

I Danmark har rigtig mange selvstændige valgt at melde sig ind i en a-kasse, og det er selvfølgelig fordi, at der er mange folk, der gerne vil sikre sig en fast indtægt – selv hvis de en dag skulle ske at stå uden noget arbejde at lave i deres virksomhed.

Det at være selvstændig adskiller sig naturligvis markant fra det at være lønmodtager, og der er ingen tvivl om, at det er mere risikofyldt at drive sin egen virksomhed, da der kan være mange faktorer, der påvirker ens indtjening. Samtidig kan den månedlige indtjening også svinge væsentligt mere end som lønmodtager.

Derfor vælger mange mennesker at melde sig ind i en a-kasse for selvstændige. Find mere information om a-kasser på a-kasseguide.dk

A kasse selvstændig – hvilke muligheder findes der?

I Danmark findes der kun en a-kasse, som du kan melde dig ind i, hvis du er selvstændig. Det er Dana, som er en arbejdsløshedskasse, der udelukkende er forbeholdt selvstændige, der gerne vil være sikker på at have en fast indkomst.

Når du vælger at melde dig ind i Dana, så vil der være et væld af fordele – blandt andet vil du kunne få dagpenge, rådgivning & sparring og netværk. Herudover vil du blandt andet kunne nyde godt af nogle af de mange medlemsfordele, der særligt er lavet for medlemmerne af a-kassen.

Hvor meget koster det at være medlem af en a-kasse for selvstændige?

Det at være medlem af en a-kasse, som er forholdt selvstændige, er bestemt ikke dyr i forhold til den sikkerhed, som man får ud af at være medlem. Priserne for et medlemskab hos Dana ligger på et beløb på 548 kroner. Når du har betalt dette beløb til Dana, så vil du få et væld af fordele, og du kan være helt sikker på, at du vil få rigtig meget ud af de penge, som du har betalt for medlemskabet:

  • Gratis rådgivning

Som medlem vil der forelægge mulighed for, at Dana kan yde rådgivning i forbindelse med rigtig mange forskellige ting. Du kan som medlem blandt andet få mulighed for at få ydet rådgivning til, hvordan du kan styrke dine personlige kompetencer, der kan være med til at drive din virksomhed til succes. Dana vil blandt andet kunne fungere som sparringspartner, hvis du går overvejer ansættelse af medarbejdere i din virksomhed. Her vil der blandt andet være mulighed for at blive klædt godt på til at håndtere forskellige personaleforhold for virksomheden.

  • Kurser og udvikling

Som selvstændig er det vigtigt, at man konstant sørger for at udvikle sig selv, sin virksomhed og ikke mindst er det vigtigt, at man styrker sine kompetencer. Når du er medlem af denne arbejdsløshedskasse, så er der mulighed for, at du kan deltage i en række forskellige kompetencegivende kurser, der kan være med til at styrke netop din virksomhed – og få dig til at stå stærkere.

Du vil med andre ord kunne nyde godt af de mange fordele, man får som selvstændig ved at være en del af de selvstændiges a-kasse, Dana.

Din guide til at tjene penge og lære hvordan du gør

Er du en af dem som gerne søger efter at tjen lidt ekstra penge, så har vi guiden du skal bruge lige her. Faktisk er det slet ikke så svært som du måske tror det er, for det er bare at lære hvordan du skal gøre det. De ting hjælper vi med her, i dette her blogindlæg hvor vi sætter dig ind i at tjen penge på nettet med nogle konkrete råd og gode ideer. Følger du de råd vi giver, så er det ikke helt utænkeligt, at du selv kan skabe din en god indkomst ved det og tjene penge ved siden af du arbejder eller går i skole.

Hvordan kan det overhoved lykkes? Penge er jo ikke så nemme at tjene nu om dage

Skal det lykkes for sig, så start med at lære at lave en hjemmeside. Hjemmesider er meget nemmere at lave, end de var for bare få år siden. I dag er der noget der hedder CMS systemer, hvor man nemt kan lave en smart og lækker hjemmeside, uden at vide hvordan man koder. Det de fleste bruger er det som hedder WordPress og som er super nemt at finde ud af.

Faktisk som at bygge med Lego klodser

At bygge en hjemmeside op i et CMS system er lige som at bygge med Legoklodser og du kan lave en smart hjemmeside uden overhoved at skulle vide noget om at kode. Overhoved ikke, da du bygger med moduler. Det kaldes også for en slags drag and drop måde at bygge det på. At lære det, er første skridt i, at kunne tjen penge online. Faktisk hvis du sætter tid af til det, så kan du endda lære meget af det på en enkelt weekend.

Du skal bruge et webhotel

Jo, nu begynder det at lyde lidt vanskeligt når vi snakker webhotel. Heldigvis er de også blevet meget nemmere at finde ud af, bare inden for de sidste 2 til 3 år. Her vil jeg anbefale Azehosting, Meebox, one.com eller Surftown. Et webhotel skal du bruge for at kunne lave det og koster typisk 200 kr. om året og op efter. Det er ikke ret mange penge, når man tænker på, at en god hjemmeside der er optimeret, kan tjene 1000 kr. per måned eller endda mere. Det kommer an på meget og hvilken side det drejer sig om.

Skriv nogle tekster

En hjemmeside er ikke nok i sig selv og der skal nogle tekster ind. Dem kan du sagtens selv skrive og er eksistentiel for at overhoved kunne tjen penge på nettet, for ellers ved Google og andre søgemaskiner som folk bruger for at finde din hjemmeside, overhoved ikke hvad den handler om.

Elsker du glæden ved gavekort

Måske er du typen der har bedst med, at give andre gavekort, eller du typen, der helst kun vil modtage et? Sådan er vi alle sammen forskellige. Dog er ideen med gavekort meget god. Alle kan bruge det og man giver en god gave og personen kan selv vælge, hvad han eller hun nu vil købe for det. På en måde, er det en smart måde, især hvis du er løbet tør for nye gaveideer. For det er svært, at blive ved med, at finde på noget nyt og spændende hver gang uden, at det bliver for standart. Bliver det, det, giver ham jo bare en flaske rødvin og en æske chokolade og sådan er det.

Brug gaveønsker mere aktivt

Skal du virkelig give en god gave, så find ud af hvilke gaveønsker personer har. Selv om personen siger han ingen gaveønsker har, så er det sjælendt rigtigt. Alle kan altid ønske sig noget. Når det så er gjort, så lav et mind map med alle de gode gaveideer du nu en gang har. Så prøv, at sætte det sammen og snævre det ind, ind til du har 2 gaver til ham i hver sin prisklasse. Så er det bare, at vælge om det skal være den dyre eller den billige.

Oplevelsesgaver er altid et stort hit

Noget som er blevet utrolig populært, at give de sidste 10 år, er det mange kalder oplevelsesgaver som kan være alt fra en biograftur til et hotelophold. Den slags gaver er lidt dyre end standart, men falder med garanti altid i god jord. Du kan være sikker på, ham eller hun der skal modtage den, vil blive ellevild og elske det. Derfor kunne nemlig oplevelsesgaver være det, du leder efter og skal købe næste gang en du kender, har fødselsdag.

Mangler du alligevel stadig gode gaveideer

Skulle du af en eller anden grund, efter, at have læst det her, stadig være hel tom hvad angår gaveideer, så køb bare et gavekort. Er det gaver til ham kunne det være til en herretøjsbutik, eller er det noget til valentinsdag ville det være lækkert med et gavekort til en gang brunch for 2 personer.

 

 

Vigtigheden af at kende udbetalingsdatoen

Kender du ikke datoen for, hvornår du får udbetalt dine penge, kan det have konsekvenser. Læs her, hvorfor du bør kende din udbetalingsdato.

Du har måske før stået i den situation, at dine regninger er dukket ind ad brevsprækken før pengene har stået på kontoen. Og hvad gør man så, for regningen skal betales, hvis ikke man vil have pålagt rykkergebyrer eller andre omkostninger.

Med andre ord er det vigtigt, at man er i stand til at holde styr på udgifter og indtægter. En del af dette er at vide, hvornår ens løn, SU eller overførselsindkomst står på ens konto.

Konsekvenser ved at tage fejl

Det er ikke noget, man tænker over i dagligdagen, men det kan faktisk godt have konsekvenser ikke at have styr på, hvornår man har penge stående på sin konto.

Problemet opstår, hvis man pludselig skal betale nogle penge, som man troede, man havde, men som man ikke har alligevel. Det resulterer i, at man ikke kan betale sine regninger, og det kan der være følgende konsekvenser ved:

  • Du risikerer at få lagt rykkergebyrer eller andre omkostninger på sin regning.
  • Du bliver måske nødt til at låne penge af banken, for at kunne betale regningen.
  • Du må aflyse den begivenhed, dine penge skulle gå til.

Sådan undgår du at komme i klemme

Her på Lønudbetaling.dk har vi samlet en oversigt over, hvornår dine penge bliver udbetalt. Derfor kan du allerede nu skrive det ind i din kalender, hvornår dine penge står på kontoen.

Nu ved du, hvornår du har penge til rådighed. Det næste, du skal gøre, er at danne dig et overblik over dine regninger. Når du får regningerne, er det vigtigt, at du skriver seneste betalingsdato ind i din kalender. På den måde kan du altid se, hvornår en regning skal betales, hvilket gør det lettere at holde styr på.

Den første dag i hver måned bør du lægge alle dine udgifter og indtægter sammen, for på den måde at se, hvor mange penge du har til rådighed til forbrug.

Regning men ingen penge?

Hvis du er så uheldig at komme i den situation, at du modtager en rykker på en regning, men at din løn først kommer eksempelvis om en uge, kan du gøre det, at du kontakter din bank for at høre, om de kan give dig et bevilget overtræk, således at du er i stand til at betale din regning.

Det er ikke sjovt at skulle låne penge til en regning, men det kan skåne dig for rykkergebyrer, hvilket i sidste ende kan sende dig til inkasso, såfremt dine regninger ikke bliver betalt.

 

Er det blevet normalt, at din løn er forsinket?

Før i tiden, kunne de være mere end sikkert, at når det var lønningsdag, så var din løn udbetalt til tiden, men de senere år, så er danskernes løn blevet forsinket flere gange om året, på grund af fejl i IT systemerne. Derfor skulle man tror, at i dag mener mange banker, at det ikke gør noget, at din løn er lidt forsinket, for bare du får den samme dag, eller til nød næste dag. Den oftes grund til din løn er forsinket, viser sig tit, at være forsinkelse, på det som hedder clearing eller der er sket en fejl med den. Bemærk dog, at det IKKE skyldes, at banken eller andre mangler penge, men at det er et IT system eller andet ligne der fejler, da alt foregår elektronisk i bankerne i dag.

Læs mere om det her http://www.version2.dk/artikel/nu-igen-clearing-knas-udloeser-kaos-paa-loenningsdag-54712

Kunder i Nykredit har ikke alle modtaget deres løn eller pension i dag på deres konto som planlagt

Har du en konto i Nykredit, kan din pension og løn være forsinket. Det skyldes en teknisk fejl. Det forventes alle modtager deres læn og pension på kontoen i løbet af formiddag.