A-kasse for selvstændige

Er du selvstændig? Så ville det måske være en god idé at melde dig ind i en a-kasse, så du er sikret løn, hvis du skulle ske at blive arbejdsløs.

I Danmark har rigtig mange selvstændige valgt at melde sig ind i en a-kasse, og det er selvfølgelig fordi, at der er mange folk, der gerne vil sikre sig en fast indtægt – selv hvis de en dag skulle ske at stå uden noget arbejde at lave i deres virksomhed.

Det at være selvstændig adskiller sig naturligvis markant fra det at være lønmodtager, og der er ingen tvivl om, at det er mere risikofyldt at drive sin egen virksomhed, da der kan være mange faktorer, der påvirker ens indtjening. Samtidig kan den månedlige indtjening også svinge væsentligt mere end som lønmodtager.

Derfor vælger mange mennesker at melde sig ind i en a-kasse for selvstændige. Find mere information om a-kasser på a-kasseguide.dk

A kasse selvstændig – hvilke muligheder findes der?

I Danmark findes der kun en a-kasse, som du kan melde dig ind i, hvis du er selvstændig. Det er Dana, som er en arbejdsløshedskasse, der udelukkende er forbeholdt selvstændige, der gerne vil være sikker på at have en fast indkomst.

Når du vælger at melde dig ind i Dana, så vil der være et væld af fordele – blandt andet vil du kunne få dagpenge, rådgivning & sparring og netværk. Herudover vil du blandt andet kunne nyde godt af nogle af de mange medlemsfordele, der særligt er lavet for medlemmerne af a-kassen.

Hvor meget koster det at være medlem af en a-kasse for selvstændige?

Det at være medlem af en a-kasse, som er forholdt selvstændige, er bestemt ikke dyr i forhold til den sikkerhed, som man får ud af at være medlem. Priserne for et medlemskab hos Dana ligger på et beløb på 548 kroner. Når du har betalt dette beløb til Dana, så vil du få et væld af fordele, og du kan være helt sikker på, at du vil få rigtig meget ud af de penge, som du har betalt for medlemskabet:

  • Gratis rådgivning

Som medlem vil der forelægge mulighed for, at Dana kan yde rådgivning i forbindelse med rigtig mange forskellige ting. Du kan som medlem blandt andet få mulighed for at få ydet rådgivning til, hvordan du kan styrke dine personlige kompetencer, der kan være med til at drive din virksomhed til succes. Dana vil blandt andet kunne fungere som sparringspartner, hvis du går overvejer ansættelse af medarbejdere i din virksomhed. Her vil der blandt andet være mulighed for at blive klædt godt på til at håndtere forskellige personaleforhold for virksomheden.

  • Kurser og udvikling

Som selvstændig er det vigtigt, at man konstant sørger for at udvikle sig selv, sin virksomhed og ikke mindst er det vigtigt, at man styrker sine kompetencer. Når du er medlem af denne arbejdsløshedskasse, så er der mulighed for, at du kan deltage i en række forskellige kompetencegivende kurser, der kan være med til at styrke netop din virksomhed – og få dig til at stå stærkere.

Du vil med andre ord kunne nyde godt af de mange fordele, man får som selvstændig ved at være en del af de selvstændiges a-kasse, Dana.